Идеята да слагате плодове в своята вода въобще не е ново откритие.

И все пак през последните няколко години плодовата вода и специалните бутилки, в които можете да си я приготвите взривиха интернета и по-конкретно блоговете за здравословно хранене. Това се случва отчасти, благодарение на желанието за фитнес и здравословния начин на живот, което доминира в социалните мрежи като Twiter и Instagram. Както повечето здравословни тенденции, пиенето на плодова вода се рекламира, защото има огромни ползи за здравето – някои реални, а други преувеличени.

В тази статия ще се опитаме да изясним кои са истинските, според нас, ползи от пиенето на вода с плодове или зеленчуци, наричана също така “детокс вода” и дали си струва покупката на специална бутилка с инфузер. Освен да се опитаме да ви обясним защо е важно да заложите на подобен тип бутилки, ще ви предложим няколко варианта за вода с плодове, които ще се изкушите да пробвате. 🤭❤

 

Нека намерим истинските ползи за здравето в ДЕТОКС водата

Ако потърсите в google “ползи от детокс вода” лесно ще попаднете в един безкраен списък със статии,  в които се твърди, че водата, която се овкусява с плодове или зеленчуци е чудодейно лекарство. Ще прочетете, че тя може да помогне при лечение на диабет, да подпомогне загубата на тегло и не на последно място, да детоксикира тялото ви. Някой уебсайтове дори твърдят, че чрез подобен тип, детоксикация на тялото, могат да се справят с почти всеки здравословен проблем.

Почти всичко от казаното по-горе не е доказано научно, затова не трябвате да вярвате на 100% в тези твърдения. Въпреки това не може да се отрече, че създадете ли си навика да приемате ежедневно, какъвто и да е вид детокс вода, то вие сте с една стъпка по-близо до здравословния живот. Но затова определено е нужно постоянство и знания какво трябва и какво не трябва да приемате.

Какво може да се промени във вашето здраве и диета?

Най-големия плюс на тази вода е че прави хидратацията много по-приятна и вкусна. А знаете,че когато едно нещо е приятно за консумация, то започваме да го правим с удоволствие и се превръща доста лесно в навик. Детокс водите притежават огромно разнообразие от вкусови възможности и комбинации, с които можете да експериментирате и да разнообразите своето ежедневие. За разлика от плодовите сокчета, плодовата вода е изключително нискокалорична (не се изненадахте,нали?) и все пак има невероятен плодов вкус. Това предлага възможността да консумирате нещо, което все пак е с чудесен вкус, не е богато на подсладители, и не вреди на здравето и килограмите ви.

Тъй като детокс водата абсорбира само малка част от хранителните вещества, съдържащи се в плодовете и зеленчуците, не трябва да смятате, че чрез нея ще може да си набавите нужната порция от тях. Затова е важно да се отбележи, че по никакъв начин, тя не трябва да бъде заместител на ежедневната порция плодове и зеленчуци, която трябва да приемате, за да се чувствате добре. Тя играе ролята на съвсем незначителна хранителна добавка, която е перфектното допълнение, но не трябва да е единственото.

Какво е мнението на лекарите и диетолозите за детокс водата?

В началото на 2016 г. излезе статия, в която се разглежда по-подробно дали детокс водата, която е овкусена с лимон или други плодове е способна да изгаря мазнините, или да детоксикира тялото ви. Задавайки този въпрос на различни лекари, диетолози и професори се стига до заключението, че най-доброто, което може да направи е да ви насърчава да пиете повече вода и да бъдете хидратирани.

“Ако добавянето на плодове и зеленчуци прави вкуса на водата по-приятен, това може да насърчи хората да пият повече, и да останат хидратирани. Съветваме ви да добавите и други хранителни вещества, като витамин С “, споделя д-р Сю Рийвс,  главен преподавател в катедрата по науки в Университета в Роемптън.

Ако се опитаме да се консултираме с медицинската литература, за проучвания относно ползите от детокс водата, ще открием много малко. Това не е област, която е добре проучена, тъй като е доста скорошна тенденция. Отлична статия от “Authority Nutrition” от регистриран диетолог на име Хелън Уест, ни върши чудесна работа, защото събаря много от митовете, стоящи зад детокс водата, като същевременно придава достоверност на потенциалните й диетични ползи. Уест обобщава, че повечето от ползите, вероятно ще бъдат резултат от пиенето на повече вода и подобрената хидратация, като пише, че „количеството хранителни вещества, които бихте получили от детокс водата, вероятно ще бъде минимални и силно вариращи.“

Нека си направим сами вкъщи детокс вода

След като вече знаем малко повече за нейните ползи, нека се научим как можем да си я приготвяме сами. Не е изненадващо, че приготвянето и е изключително просто, но въпреки това решихме да ви насочим,описвайки го стъпка по стъпка. Всичко, от което се нуждаете е подходящата бутилка, като тук на помощ идва нашата специална детокс бутилка с инфузер, изработена от тритан. Замалко да забравим! Ще ви трябват и малко плодове,зеленчуци и вода… Някои плодове, като например цитрусовите са най-добре предварително нарязани, това важи и за определени зеленчуци, като те понякога е добре и да се намачкат. След като ги приготвите, просто ги поставете в инфузера на бутилката и добавете вода.

Voila! Вече си имате свежа детокс вода, която ще ви помогне да останете дълго време хидратирани.

p.s малък съвет от нас – никога не използвайте гореща вода, за да напълните бутилката, защото тя може да разгради плодовете и да промени вкуса. Съветваме ви да използвате вода със стайна температура или охладена.

А сега ще ви предложим цели 9 варианта с какво да направите вашата детокс вода, с които ще можете да разнообразявате, за да не ви омръзне!

 1. Лимон и джинджифил

Може да опитате да замените с лимонова трева за по свеж вкус.

2.  Грейпфрут и босилек

С невероятно освежаващ и едновременно остър вкус – с минимални калории.

3. Ягоди и халапеньо

Кой би помислил за подобна комбинация? Отстранете семената за по-малко огнени последствия (Препоръчваме да носите гумени ръкавици при работа с халапеньо!)

4. Ананас и мента

Ах. лято, лято! Мислете за тази комбинация, като за обеден моктейл.

5. Боровинка, лайм и кориандър

Не обичате кориандър? Босилекът също върши прекрасна работа.

6. Диня и краставица

Най-сочната лятна комбинация, за която можем да се сетим!

7. Лимон и малини

Като малинова лимонада, само че без калориите. Ситуацията е win-win! 🤭👏

8. Къпина и горски чай

Сладките и пикантни комбинации са ключови, за да сте хидратирани.

9. Ябълка и канела

Ето това, вече е може би най-есенната комбинация. Ще си мислим за ябълков пай докато си пием здравословната детокс вода.

Вече сте готови да пиете като професионалист – всичко, от което се нуждаете, е вашата собствена бутилка за вода с инфузер, за да започнете.

И затова сме помислили не се притеснявайте!

На вашето внимание – Детокс бутилка с инфузер Heiston Tritan

С новата ни Детокс бутилка с инфузер Heiston Tritan , ще може да добавяте любимите си плодове директно в инфузера, а те ще ви държат хидратирани и свежи през целия ден!

Бутилката е подходяща както за активно спортуващи хора така и за дома, офиса, разходка в планината, с две думи, навсякъде където Ви е нужна освежаваща глътка вода.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОДУКТА

  • Вместимост: 700 мл
  • изработена от Тритан
  • BPA FREE,без химикали или токсини
  • Удобен детокс инфузер за плодове
  • Страхотна 2 в 1 бутилка за спорт детокс
  • Поддържа напитките свежи, не променят вкуса
  • Перфектно преносима в чанта, за фитнес, за обяд
  • Широк отвор за лесно почистване и наливане
  • Удобна за смутита, вода с парченца плодове или др.
  • Здравословна хидратация и охлаждане

Вече можете да добавите още една стъпка към здравословния живот, който винаги сте мечтали!