pochistvane-na-grim-liceЗапочваме с един въпрос ? Последният път с какво премахнахте грима си ? С мицеларна вода, само вода или мокри кърпички, които уж са специално за този момент. Да, нормално е в забързаното ежедневие да се приберем от работа или училище и единствената цел да е да си починем и легнем. За това набързо махаме грима с мокра кърпичка и заспиваме с мисълта, че всичко е наред и полагаме необходимите грижи за нашата кожа. Но наистина ли е така ? Това, че на опаковката пише, че кърпичките са за премахване на грим правили ги  полезни за нашата кожа и то за най-деликатната част от нея.

Да, съгласни сме ,че премахването на грима с кърпички е по-добре от никакво премахване. Знаете добре, че в каквато и ситуация да сте не трябва да лягате да спите с грим.Това е  изключително вредно  за вашата кожа, колкото и качествена козметика да използвате.

Но защо кърпичките да са вредни ? Първо много малко от продуктите на пазара имат всички необходими свойства и съставки да премахнат грима. Може да премахнете червилото, но дали вашият фон дю тен е добре почистен от кожата ви ? В повечето случаи разнасяте различните мръсни частици, които са се натрупали през деня и помагате за разпространението на различни  бактерии. Ако след т.нар. “премахване” на грима не измиете лицето си с вода, тези бактерии и мръсотия ще се прехвърлят на вашата възглавница. И те няма да се махнат от там до следващото пране. Няма значение , че следващата вечер ще почистите идеално кожата на лицето си. Вие отново ще я замърсите благодарение на бактериите , които се намират на възглавницата ви. Това повторно замърсяване може да доведе до раздразнение на кожата, черни точки, акне, дори и бръчки.

проблемна кожа

Някои кърпички ,които съдържат дори и малко количество алкохол могат да изсушат и дехидратират кожата. Но ако все пак ви се наложи да го използвате трябва да ги затваряте добре, за да не може до тях да полепнат бактерии и задължително след тяхното използване измийте лицето си с вода.

За да Ви улесним събрахме няколко натурални рецепти за премахване на грим, които може да използвате във вашето ежедневие.

Масла

бадемово масло

Какво по-хубаво от това да използваме натурални вещества за нашата кожа. Различните масла като кокосовото, бадемовото масло, зехтина, маслото от жожоба и други могат да се превърнат в отлично средство за премахване на грима. Трябва да се съобразите с вашият тип кожа, защото при кожа, която е склонна към омазняване може този проблем да се засили. Но при повечето типове кожа маслата действат страхотно.

Мляко

премахване на грим с мляко

Да !! Млякото , което пиете може да го използвате и за почистване на вашата кожа. Да не забравяме, че Клеопатра се е къпела с мляко (ами сигурно трябва да помага 😀 ) . Млякото е страхотно средство за премахване на грима и нежен ексфолиант. След като почистите кожата си с напоен тампон с мляко се измийте и с вода.

Краставица

премахване на грим с краставица

Всеки е виждал как по филмите всички носят парченца краставица на очите си. Ами това не е холивудска измишльотина. Краставицата наистина има много благоприятно действия върху нашата кожа. Настържете малко краставица и я смесете със студена вода. След това с памучен тампон почистете кожата. Ще видите как ще премахне грима и други замърсявания. Също така действа като тоник и има противовъзпалителни действия.