bomba-ot-vitamini-recepta-smutiПредлагаме Ви една лесна рецепта за смути, което ще се превърне в голям натурален източник на витамини за вашето тяло. Пробвайте рецептата още утре и ще видите,че ще се почувствате по-енергични, а и е добре от време на време да пробваме нови и различни неща. Започваме с необходимите продукти. Няма да се ангажираме с точно определено количество. Знаем ,че ако не сте пробвали преди това смути, ще сложите малко “Колкото да пробвам как е на вкус ” 😀 Спокойно и ние така бяхме в началото, но после се превърна в част от менюто ни.

смути с червено цвекло

Продукти :

  • ябълка
  • спанак
  • червено цвекло
  • пресен джинджифил
  • спанак
  • фурми
  • кокосова вода

Знаем прекрасно полезните свойства на ябълката. Но сигурно ще бъдете изненадани от ползите, които има за нас консумацията на червеното цвекло. То е богато на  калий, магнезий, цинк, желязо, мед и на много витамини – С, В1 и В2, Е, РР и каротин . Джинджифилът от своя страна не остава по-назад. Той съдържа в себе си витамин C, магнезий, калий, мед, манган.  Казахме ви,че тази рецепта е витаминозна бомба. Продължаваме с това, че фурмите освен ,че са лесно смилаеми са богати на  витамин А и К . Кокосовата вода пък съдържа витамини A,D, B12, C B6, магнезий, желязо и калций.

Е, май ви убедихме, че си заслужава да пробвате. Стъпките са приготвянето на това супер смути са лесни.

Сложете няколко парчета от ябълката.

смути с ябълка

След това добавете цвеклото и джинджифила

смуви с цвекло

Ред е на спанака и фурмите

смути със спанак

И последно е кокосовата вода

смути с кокосова вода

Блендирайте до хомогенна смес. Насладете се на едно страхотно смути, богато на витаминим които са необходими на всеки член от семейството 🙂

 

 

 

Източник снимки: kimberlysnyder.com