избелване на зъби в домашни условияКогато се срещаме с хора едно от първите неща, които забелязваме е усмивката. Тя превръща човек в по-симпатичен и привлекателен за околните. Едно от главните неща , от които имаме нужда ,за да имаме хубава усмивка, е естествено хубави и бели зъби. В последните години все по-популярно се превърна избелването в специализирани за това клиники с различни методи. За съжаление те не са достъпни за повечето хора, но това не означава, че не може да се сдобием с бели зъби в домашни условия и с много по-малко средства.

Понякога “бабините” рецепти помагат изключително много и виждаме търсения ефект, без да се подлагаме на скъпи процедури, които могат дори да навредят на зъбите ни, освен, че ще дадем доста голяма сума за тях.

Има различни домашни рецепти за избелване на зъби. Постарахме се да съберем едни от най-ефективните и лесни от тях:

  • Един от най-популярните  продукти за избелване е содата. Може да смесите содата с вода до получаване на хомогенна смес и след това да я използвате като паста. Ако искате да имате още по-голям ефект може да я смесите вместо с вода , с лимонов сок. Той допълнително ще ви помогне да премахнете натрупванията от различни храни и напитки. Миенето на зъбите със сода, било то смесена с вода или с лимонов сок, не трябва да е всеки ден. Първоначално може да правите процедурата 1-2 седмично, а след определено време, когато вече видите първите резултати, може да я  правите 1-2 месечно.

избелване на зъби със сода

  • Друг начин е да плакнете устата си със солена вода. Пастите за зъби, на пазара, имат основна съставка и тя е -солта. Точно за това, тази течност ще ви помогне да избелите зъбите си, както скъпите пасти за избелване
  •  Рецепта, в която участва пак солта, е в комбинация с мед. Смесете равни количества сол и мед и отново използвайте като обикновена  паста за зъби. Както и  със содата и тук обръщаме внимание , че процедурите, които включват сол или сода, не трябва да се правят всеки ден, тъй като може в един момент да се прекали и да се наруши покритието на зъбите

избелване на зъби със сол и мед

  • Безвреден и далеч по-вкусен начин за избелване на зъбите е с помощта на ягодите. Макар че трудно се намират целогодишно , те са също удачен метод да постигнете желания ефект в домашни условия. Ще са ви необходими няколко ягоди, които трябва да ги смачкате и направите на смес, която да  втриете в зъбите си.

ягоди за бели зъби

  • Когато ядете портокал или банан не трябва да изхвърляте веднага корите им. Те са  изключително средство с което може да избелите зъбите си. Втривайте няколко дни в седмицата кората от портокал или банан и ще видите, че с помощта на уж безполезните обелки, ще подобрите състоянието на зъбите си

кора от портокал за бели зъби

  • Още един вкусен и полезен вариант е консумацията на ябълки. Те, не само са полезни за целия организъм, но са и отлично средство за избелване на зъбите ви, поради киселинността , която съдържат в себе си

ябълки за бели зъби

Разбира се, тези методи трудно биха подействали ако не поддържате добра лична хигиена и не се грижите за зъбите си редовно.

Полезно, в начинанието за избелване на зъбите ви, е избягването на едни от най-големите виновници за пожълтяването им – вино, кафе, тютюн, газирани напитки и други. Също така е хубаво и да увеличите приемът на мляко и сирене, които ще снабдят тялото ви с калции и фосфор, които са изключително важни,  не само за костите, но и за зъбния емайл.

пожълтяване на зъбите