11-lesni-nachina-da-izgorim-kalorii

Казват, че тялото за плажа се прави през зимата. Тогава хайде да започваме. Първоначално имаме ентусиазъм и вярваме, че всичко ще стане лесно и бързо. Не е точно така. Всяко едно нещо изисква време и усилия. Ще ви предложим няколко начина, с които може да изгорите допълнително калории и да постигнете желаното тяло още по-бързо. Може на пръв поглед да ви се сторят много лесни, но ако ги правите всеки ден и сте упорите, то несъмнено ще ви помогнат да изгорите допълнително калории и съответно да намалите излишните килограми.

1. 7 минути

Сутрин отделете 7 минути да направи някой базови упражнение за мускулите на тялото. Може да си изберете любими упражнения. Не е нужно да правите цял набор от упражнения – изберете 3-4, но ги правете без прекъсване в продължение на 7 минути. Нека бъдат за различни мускулни групи. На следващия ден направете други три и т.н. Може да пробвате тази 7-минутна тренировка.

sutrishni-uprazhnenie

2. Вземете си куче

Ако си вземете куче, не само ще имате невероятно верен приятел, а и личен треньор. Проучванията показват, че собствениците на кучета са в по-добра физическа форма от тези, които не притежават верния домашен любимец . Това със сигурност се дължи на това, че кучето се нуждае от разходка . Най-добрия приятел на човека може да бъде страхотен мотиватор и да ни изкара малко навън за да изгорим излишните калории . Ходене с около 10 км/ч ще изгори 100 калории само за 18 минути .

3. Направете лятно/пролетно/есенно/зимно почистване

Може да го наречете както искате, но с едно цялостно почистване на дома си, не само ще превърнете дома си в чисто и уютно място, а и ще изгорите много калории. Ако не ви допада много тази идея прибавете любимата музика и вижте как може почистването на дома да се превърне в забавление.

kalorii-po-vreme-na-chistene-na-doma

4. Градина

Ако сте от щастливците, които имат градина – възползвайте се! Дори да не отглеждате зеленчуци или плодове в градина, посадете най-различни цветя, те също изискват грижа. А освен да “съберете очите” на съседите и минувачите, ще изгорите и доста калории.

5. Хайде по стълбите

Тук хората, които живеят на по-горни етажи са с предимство. Защо да ползваме асансьора, като може да се качим по стълбите и да изгорим повече калории. Може да си кажете ” Колко пък калории ще изразходя ако се качвам или слизам ?” . Еднократно ще са малко, но ако го правите всеки ден, по няколко пъти, в продължение на няколко месеца, ще видите, че ще има резултат.

6. Ходене

Ако ви се налага да отидете някъде и съответно не трябва да бързате- може да го направите пеша. Избягвайте да използвате кола или градския транспорт (разбира се, зависи от разстоянието) Така ще избегнете трафика, ще намалите разходите си и ще загубите допълнително калории. Също така е добре ако тръгнете пеша да изберете най-дългият маршрут

7. Танци

Какво по-хубаво от танците. Няма значение какви. Пуснете си любимата песен, най-яките песни и сте вие. Колкото повече танци, толкова по-добре и не само за вашата фигура, но и за цялото ви настроение.

kolko-kalorii-goryat-tantsite

8. Стойте прави!

Може да ви звучи странно, но да стоите прави докато гледате любимото си предаване или сериал ще ви отрази далеч по-добре отколкото дългото излежаване на дивана. Да не говорим, че женските разговори понякога са толкова дълги, че могат да надминат и продължителността на една тренировка.

9. Вода

Както неведнъж сме обсъждали, водата е изключително полезна както и други напитки като зеления чай. Приемайте достатъчно количество вода на ден и ще видите как ще се чувствате много по-добре и енергични. Ако не знаете дали да увеличите приемът на течности, може да проверите себе си тук. Вижте и видеото, което направихме относно отлсбването с вода.

10. Бързо, Бързо…

Каквито и движение да правите – от най-рутинните( като например да се облечете ) до упражненията във фитнес залата – ги правете много по-бързо от обикновено. Така ще увеличите количеството на калориите, които изгаряте.

smyah-kalorii

11. Смях

Да! Горенето на калории може да бъде и забавно. Доказано е, че искреният смях гори до 100 калории за 20 минути, а и тонизира коремните мускули. Една среща с приятели или весел сериал са идеалният избор за тази цел.