Нормално е през по-студените месеци да спортуваме във фитнес зали или различни зали за танци, зумба или йога. Но с идването на пролетта и лятото, повечето  от нас търсят да увеличат часовете на открито. Ето ,че тренировката навън е един добър вариант да прекарате повече и по-пълноценно време сред природата. Предлагаме ви няколко ефикасни упражнения, които са страхотни за една качествена тренировка на открито. Може да ги изпълнявате в близкия парк, градинка, пред блока, в двора на къщата. Където и да е, ще имате едно пълноценно време на въздух.

Тренировката на открито има и своите предимства !

С по-топлите месеци, все повече имаме възможност да се наслаждаваме на слънцето. Но един голям плюс от него е , че с негова помощ в нашия организъм се образува витамин D.

Друг голям плюс е, че ..

тренировката на открито ни дава повече енергия, чувстваме се по-щастливи и сме по-благосклонни да прекараме повече време в спортуване !

И не на последно място !

Тренировката на открито е БЕЗПЛАТНА ! Не ти е нужда карта за достъп, за която трябва да плащаш всеки месец или пък специални обувки и екипировка. Трябва ти единствено хубаво време, свежо място и голямо желание и мотивация.

Но, преди да се затичаш към близкия парк, имаме няколко съвета за теб !

1.Загряване 

Загряването на тялото е изключително важна част от всяка една тренировка  независимо дали е в зала или на открито. В инфографиката сме представи 3 упражнения, с които можеш да загрееш и да се предпазиш от травми.

2. Стречинг

Разтягането е също важна част от тренировката ти. С нея ще отпуснете мускулите и успокоите пулса си след упражненията или кардио тренировката. Главно предимство на стречинга е ,че предпазва от т.нар. “мускулна треска”

3. Хидратация 

Хидратацията е задължителна при всякакъв вид физическa дейност особено ако става въпрос за тренировка на открито през топлите месеци. Важна е за редица неща, но главно ще попречи на организмът ви да “прегрее”. Нашият съвет е винаги да носите със себе си една от тези бутилки

4. Удобни дрехи 

За да бъде тренировката ви приятна и ползотворна е добре да изберете спортни удобни дрехи от дишащи материали. Също така е да съобразите маратонките си спрямо настилката, върху която ще тренирате !

5. Настроение 

Може би един от най-важните съвети. Ако правите нещо с желание, то то ще се получи и ще даде необходимите резултатите. Така е при тренировката на открито. Подновете плейлиста си с яки песни или направете тренировка с добър приятел !