Online shopping website on laptop screen with female hands typingВсеки ден технологиите се развиват и заемат все по-голяма част от нашето ежедневие – комуникация с приятели и роднини, забавление, работа и… пазаруване.

Много хора предпочитат онлайн пазаруването, но има и такива,за които електронната търговия е табу. Те не се доверяват на продуктите и услугите предлагани онлайн, защото липсва личния контакт с продавача, което в крайна сметка не гарантира нищо. Става ли сме жертви на некачествени продукти, дори да сме отделили доста време в разглеждане и  преценяване и убедителните думи да продавача. Предимствата на онлайн пазаруването са повече от недостатъците и точно заради тях, то все повече се развива и привлича повече потребители.

Спестяваш време

Businessman Looking at ClockРазбира се, че понякога е приятно да изгубиш малко време в мола и да обиколиш всички магазини. Но не винаги е така. Понякога нямаш време за нищо, но все пак искаш да вземеш някой и друга лятна дрешка, аксесоари или др. Тогава просто пишеш в интернет желание от теб продукт и излизат най-добрите сайтове, които го предлагат. Така с няколко клика може да си спестиш няколко часа в пътуване например до мола, а след това и  обикаляне в различни магазини, за да намериш най-подходящото за теб.

Продуктът е твой

сайт за онлайн пазаруванеАко видиш подходящия продукт в сайта и натисне бутона за поръчка и съответно плащане, то той става автоматично твой, за разлика от традиционните магазини. Понякога може да премериш дадена дреха, да се разколебаеш и веднага ще се намери някой, който да ти я измъкне из под носа. Ами ако е останала една бройка ? При онлайн сайтовете за пазаруване след изчерпване на количеството веднага се актулизира информацията, но в обикновените магазини може да се “спречкаш” с някого за последната бройка или да чакаш продавач-консултантът да провери складовите наличности.

Празници

магазини по време на празнициДа, знаем какво става около големите празници. Всеки бърза в последния момент да избере най-хубавите подаръци за роднини и приятели. Съответно в магазините става малко пренаселено. Това стълпотворение на хора, все едно утре ще дойде краят на света може да ви причини излишно напрежение. В този случай онлайн пазаруването е отличен вариант спокойно да разгледаш желаната стока и съответно да намериш други подобни продукти, тъй като повечето онлайн магазини предлагат така да се нарече сродни продукти, които ви се предлагат съобразно вашите желание или посочените от вас критерии в търсачката.

Спестявате пари

спестяване на пари
С онлайн пазаруването може да си спестите пари. Как? Повечето сайтове предлагат продуктите си на по-ниска цена от обикновените магазини, тъй като вторите имат допълнителни разходи по наем, персонал, отоплени, електричество и други. Всичко това се отразява върху крайната цена на продукта, която всъщност най-много вълнува крайния потребител. Често се правят така наречените акции и промоции на различни продукти, а дори някой онлайн магазини предлагат различни преференции за по-скъпите си продукти, като например безплатна доставка.

Доставка до входната врата

Portrait of an handsome happy delivererКакво по-хубаво от това да ти донесат желаният продукт до входната врата, вместо да се разкарваш например до другия край на града. Ами ако на вън е прекалено топло или студено, прибираш се с покупките и ти се къса торбичката. Нее, при онлайн пазаруването няма такива неща 😉

По-голямо разнообразие

Оналайн пазаруването ви предоставя шанса да се запознаете с нови по-интересни и по странни дори стоки, които се превръщат в страхотни нестандартни и запомнящи се подаръци. Може да имате и достъп до стоки, които се предлагат главно в други държави и тяхната продажба не е застъпена за България.

   
пазаруване

Начин на плащане

Не е необходимо да имаш всички пари в кеш или пък да се наложи да ги изтеглиш. Регистрираш картата си и с един клик всичко е както се казва “пито, платено”. Може и да плащаш с наложен платеж – вариантите, които се предлагат са много.