Инстаграм набира все по-голяма популярност сред всички хора (не само сред по-младите). Красиви снимки, които ни показват вкусна храна, весели хора, красиви места. Всичко това изглежда страхотно. Много хора обаче започват да изпадат в лека депресия, точно заради тези снимки.

Може би и на вас ви се е случвало !

Влизаме в платформата и започваме да разглеждаме снимки на любимата ни звезда или фитнес модел. Изглеждат толкова перфектни – красиви тела, усмивки, лице. Но дали това е реалността ? 

Сиа Купър е фитнес треньор, който има около един милион последователи в Instagram. Но всички тези последователи не са привлечени от перфектното й тяло. Тя прави много повече. Насърчава редица хора и най-вече майки да покажат своята красота и да не се срамуват от това, което са. Тя не се срамува да покаже своя целулит и стриите, причинени след двете й раждания.

Макар и фитнес треньор

Сиа Купър не се страхува или срамува да покаже нетуширани и необработени снимки. Една от последните снимки на треньорката е тази :

Но това не е първата снимка, в която показва реалността и това какво се показва в социалната мрежа.

Ето, че и самата поза има значение

Поредно доказателство, че трябва да спортуваме и да се храним здравословно, за да сме здрави и да се чувстваме добре. А обработените “перфектни” снимки на известните личности не трябва да ни карат да губим самоувереност в себе си.

За щастие Сиа Купър не е единствената. Сара Пухто е също известна блогърка в Instagram, която показва ,че не трябва да вярваме на всичко, което виждаме онлайн.

Ето и снимки :

 

Според нея това ,че някой носи по-малък размер дрехи от нея или тежи по-малко, не означава ,че е по-добър човек и  че е по-щастлив. Важното е да се приемем такива каквито сме и да се стремим да подобрим самите себе си , а не към изкуствено наложено “перфектно” тяло.

 

Може да ви е интересно  и това :

Как да изглеждаме добре на снимки –> тук 

Полезни упражнения –> тук

Как да изглеждаме по-секси –> тук