Следващите упражнения не са точно за корем. Защо ли ? Защото ще натоварят цялото ви тяло и ще ви накарат да изгорите доста калории , като акцентът ще бъде върху коремните мускули. За съжаление нямаме магическа пръчица, с която да превърнем сладкото коремче в плочки, но ето ,че имаме доста добри упражнения, с които ще започнем пътя към плоското коремче.

Тези упражнения са базирани на високо интензивните интервални тренировки. Какво имаме предвид. Едно упражнения се прави на максимална степен и със всички усилия, следва кратка почивка и след това идва следващото, което се изпълнява също бързо и с максималния капацитет. Така се завъртат всички отделни упражнения и се повтарят отново. Това колко пъти ще повторите набора от упражнения (рундове) зависи от вашата първоначална подготовка и това как напредвате. Но израза “колкото повече, толкова повече” зависи в пълна сила и при тренировките. Според австралийско проучване , дамите, които са практикували такива високи интензивни интервални тренировки са загубили сравнително по-бързо и повече мазнини, сравнение с дамите, които са правили ниско интензивно (например монотонно кардио).

За тази интервална тренировка е необходимо и да си предвидите около 2 минути за загрявка и също толкова за стречинг след упражненията. За добри резултати е добре да се прави по 3 пъти на седмица.

Необходима екипировка : таймер, за да наблюдавате колко секунди правите на максимална степен едно упражнение и колко секунди почивате. Също така в зависимост от мястото, където я правите, тренировката изисква и килимче за йога, но ако е в домашни условия килима върши работа 😉

Още една важна част от подготовката за тренировката е да има в близост до вас вода, за да останете хидратирани през цялото време ! Може да си изберете някои от тези спортни бутилки за вода. Със сигурност ще ви влезнат в употреба и ще ви помогнат в тренировката.

Какво да правим ?

Както обяснихме по-нагоре, трябва да изпълните всяко едно упражнение максимално бързо и да направите максимално мнооо повторения в рамките на 45 секунди, след това правите малката почивка от 15 секунди. След това следващото упражнения отново 45 секунди и пак 15 секунди почивка. Така изпълнявате всички изброени по-долу упражнения (тоест правите един цял рунд)

По-колко рундове да правим ?

За начинаещи : един рунд (не, не е малко 😉 )

Средно ниво :  два рунда

Напреднали : четири рунда

Кои са упражненията ?

  1. Jumping Jacks
  2. Колело
  3. Ножици
  4. Руско усукване
  5. Jumping Jacks
  6.  Асансьор на крак
  7. Докосни пръстите
  8. Jumping Jacks
  9. По-различен планк

Обяснение за това как се изпълнява всяко едно от упражненията и какво всъщност представляват вижте  по-долу:

Jumping Jacks

как се изпълнява Jumping Jacks

Колело

упражнения за корем

Ножици 

упражнения за коремни мускули

Руско усукване 

руско усукване

Асансьор на крак

Докосни пръстите

ефективна тренировка за корем

По-различен планк

ефективни упражнения за корем

Не забравяйте да загреете, хидратацията с MyBottle през цялата тренировка и стречинга (изключително важно за вашите мускули.) Приятна тренировка 🙂