изтеглен файлНека първо да се запознаем с термина детоксикация на организма. Това е процес, който включва премахването на токсичните вещества от организма ни и почистване на органите, които отговарят за храносмилането и елиминацията на токсичните вещества, попаднали в нашето тяло, както и пречистването на черния дроб, бъбреците и дебелото черво.

1a47383a196ff630de9cd00c3cd1dc9dЕдни от признаците за натрупани на токсини в тялото са – главоболие, подуване, акне, умора, чести настинки, чупливи нокти, липса на енергия и др. Всичко това се дължи на замърсения въздух около нас, особено за хората, живеещи в големи градове, също така замърсената околна среда, води и токсичните храни, които приемаме. Токсините в нашето тяло могат да доведат до отслабване на нашата имунна система и да са предпоставка за заболявания като рак , диабет, сърдечни заболявания и други.
За да вземем необходимите предпазни мерки на време, не е необходимо да имаме много пари и време. Има прости и лесни начини , с които в домашни условия можем да помогнем на нашия организъм да се детоксикира.

Увеличете приема на вода

P1330391Един метод , който е изключително лесен за спазване. Най-важно е да си създадете навикът да пиете вода. Средностатистическият човек се нуждае около 2л. вода на ден. Това е така , защото ние изхвърляме около 2,5 л. и ако настъпи дехидратация, тогава се нарушава функцията на бъбреците и те не могат да филтрират добре кръвта. Това все пак трябва да стане и в такъв случай, така да се каже предават част от работата си на черния дроб .

Прием на сокове и органични храни

2349_2Съветваме ви, ако нямате, да се сдобиете със сокоизстисквачка или блендер, за да приемате всеки ден истински натурален сок или смути. Може да правите различни комбинации между зеленчуци и плодове, да пиете вода с лимон или с някакъв друг прибавен органичен продукт. Всичко това ще помогне на черния ви дроб да се отърве от токсините и да подобри работата си.

Бялата захар

43fe8ab6c18243cbacad13f6a143140eАко приемете рафинираната захар преди някаква физическа дейност, но ако не извършвате никакво натоварване след нейния прием тя ще се се отложи под кожата ви под формата на мастни резерви. Това не е всичко . Тя ще усложни баланса на чревната флора. За това ви препоръчваме да я избягвате или ако настъпи желанието у вас за нещо сладко, може да хапнете лъжичка мед или плод с канела.

Овесена каша

frische Haferflocken / fresh oat flakesОвесената каша спомага за премaхване на токсините от кръвта в червата и не позволява обратното им всмукване.
 
 
 

Вечерта с хубав чай

napitka_s_lut_piperМоже да си помогнете за детоксикацията с един хубав и освежаващ чай от лимон, джинджифил и лют пипер. Тези продукти работят най-силно заедно, прекъсват връзките между токсините и се борят с лошите бактерии в организма. Този чай, съдържа множество ензими, благодарение на лимона, допълнително затоплящо действие на джинджифила и допълнително разреждане на болестотворните секрети, идващо от лютия пипер.