kak-da-izglejdame-po-dobre-na-snimkiМоже би на много от вас се е случвало да се харесвате в огледалото. Грим, прическа, дрехи – сякаш всичко е перфектно и се чувствате най-красивите на света. Логично е да си направим по една снимка. Щрак !! Виждаме снимката и все едно виждаме друг човек. Как може да има такава разлика от образа ни в огледалото и това как сме  на снимката. Замисляли ли сте се , че може този ефект да е резултат от неправилно позиране ? Ще ви предложим няколко съвета за това как да бъдете ослепителни и красиви на снимките. Так следващият път на снимка от парти, сватба или  рожден ден вие ще сте най-добре на снимката, а не пак с притворени очи (поза тип “сега спя, защо ме снимате 😀

Мислете за нещо, което ви носи хубав спомен

усмивка пред камера

Когато заставате пред обектива се постарайте да мислите за нещо красиво, за нещо, което ви носи хубави емоции и спомени. Може да мислите за забавна случка с приятели, за любимия човек до вас, за детето. Всички тези позитивни мисли ще ви помогнат да сложите вашата естествена усмивка на вашето лице.

Изражението на лицето

как да се снимаме

Трябва добре да знаете предимствата и недостатъците на вашето лице. Така ако имате тънки устни може да се снимате с леко раздалечени устни, за да създадете илюзията за по-голяма плътност. Тези, които имат по-кръгли лица, трябва да избягват да гледат директно в камерата, а де изместят лице леко на една страна.

Твоята усмивка

как да сме красиви на снимките

Изберете своята най-добра усмивка и се старайте да бъдете на почти всяка снимка с нея. Може би сте забелязали как докато позират филмовите звезди  те не променят усмивката си , а просто преминават пред следващия обектив. Те са намерили най-подходящата усмивка за тях направете го и вие 😉

По-простичко

позиране пред камера

Има доста информация за това как да позираме пред камера, кои пози за кой тип хора са препоръчителни, как да застанем , къде да сложим ръцете, краката. Бля-Бля-Бля. Един от най-добрите фотографи в модната индустрия съветва да не усложняваме нещата. На снимката трябва да сме спокойни, да се чувстваме удобно , а не като уплашено зайче, осветено от фаровете на кола.

Подходящо осветление

подходящо осветление

Всеки фотограф ще ви каже, че осветлението е един от най-важните елементи при снимката. Да намериш правилното осветление е трудно, но може да превърне снимката в шедьовър (и да събере повече like-ве :D). Избягвайте острите сенки и  контрастиращите тъмни зони около очите и носа.

Увереност

уверена жена

Тялото ви няма добра и лоша страна .Пред обектива се старайте да бъдете уверени и да се движите плавно и грациозно . Ще видите как от заснемането на “лошата ви страна” ще се получат красиви снимки.

Когато сте седнали

поза за снимане

Ако искате да направите снимка, когато сте в седнало състояние трябва да седите изправен. Това е много важно. Друго важно правило при такава поза е да седнете на ръба на стола. Така вашият торс ще изглежда по-издължен и камерата ще може да улови силуета ви по най-добрия начин.

Правилните дрехи

правилните дрехи за снимка

Трябва да внимавате в подбора на дрехи както за снимка, така и в ежедневието. Вижте кои дънки ви стоят най-добре, кои рокли могат да подчертаят предимствата на вашето тяло. Ако сте малко по-пълнички трика с по-тъмните дрехи работи в пълна сила. Избягвайте широки ръкави, хоризонтални ивици и въобще дрехи, които които не са подходящи за вас и вашето тяло.

Ръцете

как да позирам

Един хитър трик е да не оставите ръцете си просто да “висят” хей така до вашето тяло. Сложете ги на талията си. Така не само ще я подчертаете , а и ще “раздвижите” снимката. Ако носите красиви пръстени или гривни – покажете ги !!! Може небрежно да сложите ръка пред крака ви (например).

Подходящ грим

правилен грим за снимки

Преди да застанете пред обектива бъдете сигурни, че сте си направили подходящия грим. Много фон дьо тени , ружове, червила не стоят добре на снимки особено със светкавица. Уверете се, че гримът е премерен и съобразен със светлината и светкавицата.